Monday, November 21, 2011

NÄGEMUS vol 5 ehk Ärge öelge mulle, et ingleid pole olemas!

"Sest ta annab inglitele Sinu pärast käsu Sind hoida kõigil Su teedel!" Ps.91:11

Oli 5. august, 2011. Me palvetasime õega (otsustasime, et kuigi oleme tavaliselt 12:30-ni magavad, siis sel suvel ärkame igal hommikul 7:45 ja palvetame oma mittekristlasest isa ja sugulaste/sõprade pärast). Kui olime palve lõpetanud, avasin oma silmad ja nägin enda ees seisvat inglit. Tal ei olnud tiibu ja ta ei olnud ka pikka kasvu nagu autode küljes olnud inglid. Ta oli natuke minust pikem, ligi 180 cm pikk. Ta varrukatel oli kuldsed lindid, samasugused olid ka kaelapiirkonnas. Tema rüü oli valge ja ta seisis peopesad meie poole.

Ma ei oska kommentaariks muud öelda, kui et INGLID ON REAALSED! Piibel mainib ingleid ligi 300 korda. Neil kindel missioon, mis on antud neile Jumala poolt: nad kas kaitsevad ja päästavad Sind ohtudest, teenivad Sind või valvavad ja jälgivad Sind. Mõnikord on neid saadetud hoopis teise missiooniga: mingi teate edastamiseks või näiteks julgustamiseks.

Siinkohal tooksin ühe näite oma ema elust. See on lugu, kuidas üks õun võib muuta nii palju. Mu ema oli alles saanud kristlaseks. Nagu me teame, siis meist keegi pole veatu. Ema arvas, et kristlasena ei tohi kunagi enam vigu teha, sest siis Jumal ei armasta enam teda. Paraku juhtus see, mis inimestel ikka juhtub- ema tegi midagi valesti (kas siis ütles kellelegi või mõtles kellestki halvasti, ta täpselt ei mäleta). Varsti oli ta veendumusel, et Jumal ei armasta teda enam. Ta muutus väga kurvaks.

Siis läks ta poodi. Ümberringi oli palju rahvast. Järsku seisis tema ees üks väga pikk mees. See oli ingel. Ema sõnul oli ta nii pikk, et ta isegi selle ingli nägu ei näinud. Tal oli pikk valge rüü. Ingel ulatas talle õuna ja ütles: "Jumal armastab Sind." Ema vaatas õuna ja tahtis öelda aitäh, aga siis enam inglit ei olnud. Ema rääkis mulle, et ta poleks seda ealski uskunud, kui seda õuna poleks olnud. Ta oleks ilmselt arvanud, et kujutas seda kõike ette. Aga õun oli talle selgeks tõestuseks, et see sündmus oli reaalselt aset leidnud.


Mida mina olen oma elus kogenud seoses inglitega, on see, et neil on missioon, nad täidavad selle ja lahkuvad siis viivitamatult. Nad ei jää ootama. Nad lihtsalt teevad, mis neile on öeldud ja siis lahkuvad.