Saturday, January 29, 2011

TEE MIND JOE SARNASEKS! aka Kas inimesed näevad Sinus Jeesust?

"Selleks olete te kutsutud, ..... et te käiksite tema jälgedes." 1.Pe. 2:21

Olen tihti mõelnud selle üle, et kas ma olen tegelikult pühendunud Jeesuse järgimisele. Enne, kui Sina otsustad, loe läbi lugu, mis kirja pandud Tony Campolo poolt.



Joe on joodik, kes saab imekombel misjonijaamas päästetud. Enne kristlaseks saamist oli Joel hüljatud ja räpase viinanina kuulsus, kes ei ilmutanud ühtki positiivset märki ega lootust paremuse poole. Kuid kui ta astus Jeesuse jälgedesse, muutus KÕIK! Joest sai misjonijaama kõige hoolitsevam isik. Ta veetis kõik oma päevad seal ja miski, mis temalt paluti, ei olnud tema jaoks alandav. Ta ei kaubelnud kunagi millegi üle, mida temalt paluti- ta koristas mõne haige alkohooliku okset ja küüris teiste poolt reostatud tualetti ja seda absoluutselt tänuliku südamega. Kui mõni mees ei suutnud enda eest hoolitseda, oli Joe ALATI valmis aitama ja ta voodisse panema.


Ühel õhtul, kui misjonijaama direktor oli lõpetanud evangeelse jutluse longus peade ja tusase olemisega meestele, vaatas üks nende seast üles ja sammus altari ette. Ta põlvitas maha ja hakkas nuttes palvetama, et Jumal teda muudaks. Pattu kahetsev joodik hüüdis kõva häälega: "Oh, Jumal, tee mind samasuguseks nagu Joe! Tee mind samasuguseks nagu Joe! Tee mind samasuguseks nagu Joe!" Direktor kummardus mehe poole ja ütles: " Armas poeg, kas poleks parem, kui paluksid, et Jumal teeks Sind Jeesuse sarnaseks?"

Mees jäi hetkeks mõttese ja tõstis siis hämmeldunud pilgu ning küsis: "Kas ta on samasugune nagu Joe?"

Kas inimesed näevad Sinus Jeesust?

Jumala arm on nii meeletu


Viimased 2 nädalat on olnud üsna hullud. Jah, kohe tuleb väike tunnistus..

Eelmisel esmaspäeval juhtus sellinelugu: tulin soome keele tunnist kl 16:15 ja mõtlesin- jess, jõuan veel enne bussipealeminekut poes läbi käia. Hakkasin otsima oma telefoni, et vaadata kella, kuid mida ei olnud- minu telefoni. Kristiine(klassiõde) helistas mitmeid kordi, kuid telefon ei helisenud. Jooksin käbe tagasi soome keele klassi, et vaadata- ega ma sinna ei jätnud. Tulemuseta.

Bussi läksin üsna sünge meeleoluga- mitte telefoni pärast(see on vaid tarbeese), vaid vanemate reaktsiooni pärast(tee vanematele selgeks, et telefon on vaid tarbeese). Olin mures ja mõtlesin, kuidas vanematele seletada. Samas selline üleloomulik rahu oli sees.

Õhtul helistab mu enda telefon ema nr-le. Ema küsib minult: "Regiina, miks Sa mulle helistad?" Jah, ma polnud veel emale telefonist rääkinud- otsustasin, et aja teda enne närvi, kui asi pole kindel. Selgus, et üks koristaja leidis selle palmisaalist- koht, kus Mariga "Just Open Your Eyes" kirjutasime. Järgmine päev sain telefoni kätte...

Sama nädala kolmapäeval(või teisipäeval)istusin 16:30 oma bussis, nagu tavaliselt. Hakkasin kotist oma prille otsima, aga mida ma leidsin oli vaid prillitoos. Pekki- olin jätnud prillid palmisaali. Kadi oli veel koolis, ootas isa. Mina helistan Kadile- OU, jookse palmikasse, too pliis mu prillid ära. Kadi jookseb elu eest, higi tilgub ja lõpuks helistab mulle- Su prillid on nüüd turvaliselt minu käes...


Pühapäeval sain ma uue telefoni- õigemini isa ex-telefoni, aga ta enam ei kasutanud seda, niisiis ma erastasin selle ära. Tuleb mõnus keemiatund- teeme rõõmsalt biodiislit. Lähen õnnelikult soome keelde. Vaatan- ou, hekk, jätsin oma TELEFONID KEEMIA KLASSI!" Vaatan, sõber Merju tuleb minu telefoni nr 1. Siis ma ütlen- aaaaakkkkaa... kus teine telefon on. Merju hakkab täiega naerma. Jookseb keemiaklassi ja saabub ka mu telefon nr 2ehk Nokia E65.

Crazzzzzzy or what? Miks selline asi tegelikult üldse juhtus? Kõik saab alguse sellest, kui Regiina saab tagasi koristaja poolt leitud telefoni. Miks? Regiina ei olnud Jumalale tänulik. Kui Regiina prillid tagasi saab, ei ole Regiina taaskord tänulik. Kui aga Regiina saab oma 2 telefoni tagasi on Regiina HULLULT tänulik. Ja tegelikult pole ma rohkem midagi ära kaotanud.. VEEL....

Olge ALATI tänulikud, kui Jumal teid sopast välja tõmbab... Muidu peate veel mitu korda sellest sopast läbi minema....

SU ARM ON MEELETU! AITÄH, MU USTAV SÕBER JEESUS!!!!

Sunday, January 2, 2011

Potentsiaal


Tere!


Juhtusin täna vaatama üht filmi TV1000 Premiumis (spets. filmikanal Visat paketis). See rääkis ühest õpetajast, kes nägi potentsiaali oma kõige halvemas õpilases. Õpetaja innustas, julgustas.. Oli täiesti imetlusväärne, kuidas tegelikult klassi kõige halvem poiss tõuseb klassi parima õpilase staatusesse ja AINULT sellepärast, et õpetaja tegeles selle potentsiaaliga, mida ta õpilases nägi. Kuid siis paneb õpetaja õpilase proovile- õpilane kukub läbi ja läheb tagasi oma vanadesse rööbastesse st täidab taas oma elu rumalustega.




See meenutas mulle väga minu Õpetajat. Ta on minusse pannud potentsiaali ja see on täiesti kindlalt olemas. Nüüd on mul Sulle küsimus.. Kas Sa USUD, et Sinus on samuti olemas potentsiaal? Mina usun, et on. Küsimus on selles- mida oled Sa selle potentsiaaliga ette võtnud? Loe Mt. 25:14-30. Ma ütleks, et päris karmid kirjakohad.


Õpetaja, Jeesus Kristus, Absoluutne Rahvusvaheline Kangelane, on Innustaja, Julgustaja, Ta näeb, kui Sa teed vigu, KUID hoiab Sind sellest hoolimata. Ta õpetab Sind. Kuid saabub päev, mil ta paneb Sinu õpitud teooria praktikasse. Miks Sa siis kardad? Pole põhjust, kui oled oma koja Kaljule rajanud... On lihtne õppida selgeks, kuidas tuleb valmistada mingisugune roog. Teoorias, ma mõtlen. Kuid kui panna see kõik nüüd praktikasse- .....? Kõik ei kuku välja nii nagu plaanitud, ERITI kui Sa teed väga keerulist rooga esimest korda. Kui mina tegin esimest korda spagettide kõrvale magushaput kastet (ok, see pole väga keeruline, kuid see oli esimene roog, mida valmistasin. Ma ei alustanud muna keetmise või makaronide tegemisega), siis see ei maitsenud selline nagu mu ema tehtud. Nüüd, olles kogemuste võrra rikkam, tean, et oleksin pidanud rohkem suhkurt panema ja see olekski olnud Super!



Täna ütles Jumal midagi. Ta ütles: "Ma annan Sulle 7 aastat. Ma tahan näha, mida Sa selle aja jooksul suudad." Jumal on pannud minusse potentsiaali. Ma ei tea, mis saab 7 aasta pärast, kui olen 24- aga ma tean, et see on Jumala plaan. Pidage mind siis hulluks või kaevake kohtusse :D Aga selle 7 aasta jooksul tahab Jumal näha, mida ma olen selle potentsiaaliga, mida Tema minu sisse pani, teinud..

Mida oled Sina oma potentsiaaliga teinud?