Saturday, January 29, 2011

TEE MIND JOE SARNASEKS! aka Kas inimesed näevad Sinus Jeesust?

"Selleks olete te kutsutud, ..... et te käiksite tema jälgedes." 1.Pe. 2:21

Olen tihti mõelnud selle üle, et kas ma olen tegelikult pühendunud Jeesuse järgimisele. Enne, kui Sina otsustad, loe läbi lugu, mis kirja pandud Tony Campolo poolt.



Joe on joodik, kes saab imekombel misjonijaamas päästetud. Enne kristlaseks saamist oli Joel hüljatud ja räpase viinanina kuulsus, kes ei ilmutanud ühtki positiivset märki ega lootust paremuse poole. Kuid kui ta astus Jeesuse jälgedesse, muutus KÕIK! Joest sai misjonijaama kõige hoolitsevam isik. Ta veetis kõik oma päevad seal ja miski, mis temalt paluti, ei olnud tema jaoks alandav. Ta ei kaubelnud kunagi millegi üle, mida temalt paluti- ta koristas mõne haige alkohooliku okset ja küüris teiste poolt reostatud tualetti ja seda absoluutselt tänuliku südamega. Kui mõni mees ei suutnud enda eest hoolitseda, oli Joe ALATI valmis aitama ja ta voodisse panema.


Ühel õhtul, kui misjonijaama direktor oli lõpetanud evangeelse jutluse longus peade ja tusase olemisega meestele, vaatas üks nende seast üles ja sammus altari ette. Ta põlvitas maha ja hakkas nuttes palvetama, et Jumal teda muudaks. Pattu kahetsev joodik hüüdis kõva häälega: "Oh, Jumal, tee mind samasuguseks nagu Joe! Tee mind samasuguseks nagu Joe! Tee mind samasuguseks nagu Joe!" Direktor kummardus mehe poole ja ütles: " Armas poeg, kas poleks parem, kui paluksid, et Jumal teeks Sind Jeesuse sarnaseks?"

Mees jäi hetkeks mõttese ja tõstis siis hämmeldunud pilgu ning küsis: "Kas ta on samasugune nagu Joe?"

Kas inimesed näevad Sinus Jeesust?