Saturday, February 26, 2011

TAEVANE KUTSE



Kas Sul on ka vahel nii olnud, et igatsed TÄIEGA oma südames midagi ja siis järsku juhtub, et Su unistus või soov läheb täide?


Andres Jäätma on minu silmis alati väga lugupeetud ja austatud Vend olnud. Ma imetlen tema muusikat ja tema annet. Tema laulud meeletult puudutavad, mõte on ääretult sügav. Oleksin ma vaid sama talendikas! Mul ei jätku sõnu tema kirjeldamiseks...


Lapsepõlves ei olnud ma just Piibli lugemises kõige tugevam- Tõsi- lastepiibel oli mul kaanest kaaneni oma 20x läbi loetud... Kuid rääkides Uuest Testamendist- Ei! Ma arvastin, et see on minu jaoks liiga raske. Kuid just sel ajal oli mul privileeg kuulata Andres Jäätma muusikat. Iga salm on geniaalne! Sõnad Piiblist, mu sõbrad!


"Taevane kutse" 't (tegemist on Andres Jäätma plaadiga, mis mind vaimselt kõvasti kasvatas) oli mul kodus vähemalt 2 plaati. Paraku- mõlemad hävisid väikeste õdede-vendade kasvamisprotsessis. Sellest ajast peale tärkas minus kirglik soov iga hinnaga see plaat saada. Palvetasin Jumala poole- alla ka ei andnud- lihtsalt palusin ja palusin.....


23. veebruar läksin pärast kooli Efka juurde. Meil toimus meeskonnakoolitus(sellest ehk pisut hiljem?) ja seetõttu ootasin teda. Kui ta oma korterisse saabus, ütles ta kurikuulsad sõnad: "Regiina- mul on Sulle väike üllatus. Mul oli see juba ammu südames Sulle kinkida....." Ma hakkasin TÄIEGA rõõmust hüppama ja kargama......... ANDRES JÄÄTMA PLAAT!!!!!!!!!!!!!!! Ma ei suutnud seda uskuda....


P.S Ei suuda siiani.......


Saturday, February 19, 2011

CARRIED TO THE TABLE! FINALLY!



http://www.youtube.com/watch?v=pum11nM5MrU - KUULAKE!

Friday, February 18, 2011

Ja mina veel mõtlesin, et Jumal on normaalne.... :D


See on täiesti uskumatu, kuidas Jumal suudab täiesti normaalse päeva pea peale keerata. Kuid Ta siiski teeb seda, et kasvatada meid Tema armastuses ja tarkuses ning usalduses.

Esmaspäeval, 31.jaanuar, läksin ma trenni nagu tavaliselt. Ma absoluutselt naudin füüsilist koormust, sest:

1)see maandab pingeid
2)viib mõtted koolist eemale.

Tavaliselt ei võta ma peale tossude ja veepudeli midagi kaasa. Isegi mitte telefoni. Vahel juhtub nii, et enne trenni läheb mul metsikult kiireks. Ja siis võib midagi maha ununeda/võtad kaasa asju, mida tavaliselt ei võta. 15 minutit sõitu ja olingi juba riietusruumis. Jopet seljast ära võttes avastasin, et mul oli telefon taskus. „Imelik, tavaliselt ma ei võta telefoni kaasa,“ mõtlesin. Lülitasin telefoni välja ja jooksin kiiresti treeningsaali ning algas 1 tund ja 15 minutit mõnusat treeningut. Sellal, kui mina mõnusasti oma lihasgruppe suurendada üritasin, mõtles Jumal naerdes- „täna korraldan Regiinale väikese üllatuse.“
Trenn läbi, panin välisriided selga ja lülitasin telefoni sisse. Mu telefon hakkas kohe helisema. „Imelik, tavaliselt pole siin maa all (meie riietusruum asub tõepoolest kohas, kus tavaliselt levi pole).“ Võite juba arvata, kes helistas. EI, mitte Jumal, mu sõbrad. AGA ema. Kõne sisu oli selline:

Ema: „Eeeeeem, Regiina... Ma ei ole Sulle veel jõudnud järgi tulla sest... Ehhee.. Üks auto sõitis mu ülbelt suurde hange kinni...“
Regiina: „Ooota, mismõttes? Kus Sa oled?“
Ema: „Ehhhee...Noh.. Sa pead umbes 1,5 km jooksma ja siis...“
Regiina: „Okei, tulen kohe.“



Mõtlesin- vaene Renet (mu vend, kel samuti trenn lõppes ja ootas ema), külmetab õues ja ootab kurvalt. Äkki mõtleb, et ema unustas ta ära. Seega- mul tuli tegutseda kiirelt. Õues oli rämedalt külm. Õhk oli jäine. Mõtlesin, et pean riskima Reneti nimel taas häälepaeltepõletikuga. Jooksin nii kiiresti kui sain ema juurde. Kordagi ei peatunud. Täiel kiirusel. Osa noori jõlkus veel väljas. Nad vist vaatasid, et ma täitsa hull.. Aga mul oli poogen neist. Ma mõtlesin, kuidas kiiresti ja valutult emani jõuda. Pekki, tänavavalgustus lõppes ära. Jõudsin veaduktini. Kottpime. Jesssss, mu telefonil on ju taskulamp. Pekki, aga mul pole JÄLLE kindaid. Jooksin- taskulamp käes ja käed jääs- edasi. Ei peatunud. Ja vaatan- ei ole olemas- ema auto tuled paistavad. Veel 100 m ja olengi kohal. KOHAL!



Oleks siis asi sellega piirdunud- ema tuli ju hangest välja ka lükata. Lükkan-lükkan. Peaaegu väljas- HMMMM... Jõudu vähe. Ja kindaid ka pole! Vaatan, mingi naine tuleb labidaga. Nüüd on kaks varianti: Kas ta on normaalne ja aitab meid sellest lumest välja, või ta on ebanormaalne ja tahab labidat kasutada mõnel kuritegelikul eesmärgil... Ei ole olemas- meie kooli arendusjuht. Huhh.. Olen taas õnnistatud....!

Mis ma ikka keerutan- saime lumehunnikust välja ja sõitsime koju. Aaa, ei.. Reneti tõime ka ära.:D Ta torises pisut, aga... :D


Kokkuvõtteks: ära Sa arva, et kui õhtu käes, siis Jumal läheb ka magama. Ei lähe Ta midagi! Vot korraldab Sulle ikka uskumatuid asju hetkel, mil Sa ei aima ka. Kogu aeg mõtleb, kuidas vänta panna. :D Okei, sõbrad, nali naljaks. Pea lihtsalt meeles, et Ta jälgib Sind. Utsitab teinekord hanguga takka ka, kui vaja... Kõike AINULT sellepärast, et Ta hoolib Sinust ja armastab Sind. !!! Ja nii ongi!

Saturday, February 5, 2011

Miks ma ei ole õnnelik.....?


Võimalik, et ka Sinul on südames asju, mis takistavad Sul olla õnnelik? Kas pole nii? Selleks võib olla nt igatsus armastuse järele või isegi materiaalne vajadus. Tihti arvame, et kui me igatsus täidetakse, siis võime öelda: "VOT NÜÜD OLEN ÕNNELIK! Kuid läheb mõni aeg mööda ja me taipame, et ei tunne end taas õnnelikuna... Tuleb tuttav tunne? Näiteks- oled alati soovinud endale kitarri ja mõtled, et "Oh, kui ma vaid ainult ühel päeval omaksin kitarri- küll ma siis oleks õnnelik!" Sa saad oma kitarri ja tõepoolest- Sa oledki mõni aeg õnnelik.... Kuid läheb mööda aasta... Okei 2 aastat. OKEI 5 aastat.... Ja tunned, et- nii, mul on nüüd kitarr, AGA vot kui mul oleks SEE ASI, siis oleks ma TÕELISELT õnnelik...

Siin, mu sõbrad, kerkib üles probleem, millel nimeks "Tänulikkuse puudumine!"

Jätangi selle postituse sellise lahtise sisuga... Sest see on see koht, kus Sul on võimalus oma Isaga sellest probleemist rääkida...

Takistused


"...nõnda oleme meie paljud üks ihu Kristuses, üksikult aga üksteise liikmed." Ro. 12:5

Kas Sinu igatsus on olla Jumalale meelepärane? Kui Sa vastad: "Absoluutselt!," siis astu vastu oma iseloomu vigadele. Alati ei ole kerge mõista, et vead meie eludes on takistuseks ja need takistused tuleb järjekindlalt välja kookida. Võib-olla Sa mõtled- Regiina, ou-ou-ou, mis takistustest Sa räägid?




1. UHKUS
: Vaimulik uhkus, seltskondlik uhkus, rassiline uhkus. Jumal vihkab IGASUGUSEID UHKUSE VORME, mis vaatavad teistele ülevalt alla. Pane tähele, armas sõber:"...vaid te peate alandlikkuses üksteist ülemaks kui iseennast."(Fl.2:3) Uhkus ajas saatana upakile ja AJAB SIND KA, KUI SA SELLEGA EI TEGELE!! Jumal kaevab maad, Sina oled labidas tema käes... Ära seda unusta!






2. EBAKINDLUS: Ebakindlate inimeste probleem on see, et nad ei julge riskeerida. Nende eelistuste kategooriasse kuulub mugavalt istumine ja terve elu maha magamine. Kui Sa tõesti usud, et Jumal elab Sinu sees, siis kuidas saad Sa olla veel ebakindel?!



3. TUJUKUS: Keegi on kunagi öelnud: "Tujukad inimesed on nagu tuul-iial ei tea, mis suunast nad puhuma hakkavad!" Probleem selliste inimeste puhul on see, et nende peale ei saa loota. Tujukus on hästi omane puberteediealistele. Tihti ehk vabandatakse end välja: "Sorri, et ma olen tujukas, aga mul on puberteet, ma ei saa sellele midagi teha!" Puberteet ei õigusta mitte ühtegi käitumismaneeri. Jumal võib puberteeti väga hästi ära kasutada, AGA seda sama juhust ei jäta kasutamata ka kurat. Kummal lased Sina end kontrollida? See on Sinu elu. Sinu valik.



4. PERFEKTSIONISM: Perfektsionismi võib defineerida kui kinnisideed teha kõike veatult. See aga lämmatab loovuse ja vabaduse ning muudab inimese apaatseks teiste murede suhtes. Perfektsionist ei suuda end aksepteerida ja seetõttu on neil ka teiste aksepteerimisega tõsiseid probleeme.




5. ÜLIEMOTSIONAALSUS:
Üliemotsionaalsed inimesed urgitsevad pidevalt oma sisemuses. Nad on teadmatuses teiste vajadustest ega suuda mõista, miks nad nii üksildased on.




6.NEGATIIVSUS:
Negatiivsete inimeste seltskond mõjub absoluutselt masendavalt. Kogu nende olemus ütleb elusel "Ei." Seadista ümber oma mõtted, sest mõtetest saab kõik alguse. See on isegi üks raskemaid probleeme, millega toime tulla. AGA PINGUTA!

Võib juhtuda, et Sinu elus ei esine need asjad väga kontrastselt, vaid aeg-ajalt seda ja teist. Kuid ma siiralt ja soojalt soovitan Sul need punktid üle vaadata. Mitte ükski probleem Sinu elus pole liiga väike, sest probleemi kasv ei jää konstantseks,vaid suureneb pidevalt. Miks on nii oluline ka "väikestele rebastele" oma elus tähelepanu pöörata? Sest see võib ühel hetkel määrata Sinu igavikulise saatuse. Meie elud on Jumala käes. Aga keegi ei ole öelnud kauaks. Niisiis: TEGELE ENDAGA!

Thursday, February 3, 2011

"Mul vedas"

Oled Sa kunagi tähele pannud, et kui näiteks telefon kukub laualt maha, ja saad selle viimasel hetkel, enne telefoni ja põranda kontakteerumist, siiski kätte, ütled: "Oh, vedas!"

Kunagi ammu, ammu, kui Efka veel soojasid maid, nagu näiteks Aafrikat, külastas, sattus ta kokku ühe naisega, kes Efka ütluse peale "I was lucky" ütles: "No, YOU WERE BLESSED!"




Mina usun seda, et ükski asi siin maailmas pole juhuslik- KÕIK ON KIRJUTATUD SISSE JUMALA IMELISSE JA TÄIUSLIKKU PLAANI! Sina oled osa sellest täiuslikust plaanist! See ei tähenda, et sellesse plaani pole kirjutatud valusad ja negatiivsed kogemused- need justnimelt õpetavad, kuidas selles plaanis käia! Hoia pea püsti, armas sõber, sest sellesse imelisse plaani on kirjutatud ka palju rõõmsaid ja vahvaid seiklusi koos sõbrade ja JUMALAGA!!