Saturday, February 5, 2011

Takistused


"...nõnda oleme meie paljud üks ihu Kristuses, üksikult aga üksteise liikmed." Ro. 12:5

Kas Sinu igatsus on olla Jumalale meelepärane? Kui Sa vastad: "Absoluutselt!," siis astu vastu oma iseloomu vigadele. Alati ei ole kerge mõista, et vead meie eludes on takistuseks ja need takistused tuleb järjekindlalt välja kookida. Võib-olla Sa mõtled- Regiina, ou-ou-ou, mis takistustest Sa räägid?




1. UHKUS
: Vaimulik uhkus, seltskondlik uhkus, rassiline uhkus. Jumal vihkab IGASUGUSEID UHKUSE VORME, mis vaatavad teistele ülevalt alla. Pane tähele, armas sõber:"...vaid te peate alandlikkuses üksteist ülemaks kui iseennast."(Fl.2:3) Uhkus ajas saatana upakile ja AJAB SIND KA, KUI SA SELLEGA EI TEGELE!! Jumal kaevab maad, Sina oled labidas tema käes... Ära seda unusta!






2. EBAKINDLUS: Ebakindlate inimeste probleem on see, et nad ei julge riskeerida. Nende eelistuste kategooriasse kuulub mugavalt istumine ja terve elu maha magamine. Kui Sa tõesti usud, et Jumal elab Sinu sees, siis kuidas saad Sa olla veel ebakindel?!



3. TUJUKUS: Keegi on kunagi öelnud: "Tujukad inimesed on nagu tuul-iial ei tea, mis suunast nad puhuma hakkavad!" Probleem selliste inimeste puhul on see, et nende peale ei saa loota. Tujukus on hästi omane puberteediealistele. Tihti ehk vabandatakse end välja: "Sorri, et ma olen tujukas, aga mul on puberteet, ma ei saa sellele midagi teha!" Puberteet ei õigusta mitte ühtegi käitumismaneeri. Jumal võib puberteeti väga hästi ära kasutada, AGA seda sama juhust ei jäta kasutamata ka kurat. Kummal lased Sina end kontrollida? See on Sinu elu. Sinu valik.



4. PERFEKTSIONISM: Perfektsionismi võib defineerida kui kinnisideed teha kõike veatult. See aga lämmatab loovuse ja vabaduse ning muudab inimese apaatseks teiste murede suhtes. Perfektsionist ei suuda end aksepteerida ja seetõttu on neil ka teiste aksepteerimisega tõsiseid probleeme.




5. ÜLIEMOTSIONAALSUS:
Üliemotsionaalsed inimesed urgitsevad pidevalt oma sisemuses. Nad on teadmatuses teiste vajadustest ega suuda mõista, miks nad nii üksildased on.




6.NEGATIIVSUS:
Negatiivsete inimeste seltskond mõjub absoluutselt masendavalt. Kogu nende olemus ütleb elusel "Ei." Seadista ümber oma mõtted, sest mõtetest saab kõik alguse. See on isegi üks raskemaid probleeme, millega toime tulla. AGA PINGUTA!

Võib juhtuda, et Sinu elus ei esine need asjad väga kontrastselt, vaid aeg-ajalt seda ja teist. Kuid ma siiralt ja soojalt soovitan Sul need punktid üle vaadata. Mitte ükski probleem Sinu elus pole liiga väike, sest probleemi kasv ei jää konstantseks,vaid suureneb pidevalt. Miks on nii oluline ka "väikestele rebastele" oma elus tähelepanu pöörata? Sest see võib ühel hetkel määrata Sinu igavikulise saatuse. Meie elud on Jumala käes. Aga keegi ei ole öelnud kauaks. Niisiis: TEGELE ENDAGA!