Saturday, April 28, 2012

Mida tähendab olla "MITTE KEEGI?"

Kas Sulle on tuttavad laused: "Kui ma sureksin täna, kui paljud inimesed hakkasid mind igatsema, kui paljud nutaksid, kui paljud sellest üldse hooliksid? Kui paljud inimesed sooviksid, et oleksid minuga viimsel tunnil koos olnud? Kui paljud kahetseksid, et nad ütlesid mulle kunagi halvasti? Kui paljud inimesed oleksid soovinud, et nad oleksid mind rohkem armastanud?"

Minule on. Viimasel ajal olen märganud paljudel noortel a'la selliseid lauseid kas siis FB staatusena või blogides piltidena üleval. Need laused ei kajasta tegelikult mitte midagi muud, kui seda, et MEIL KÕIGIL on IGATSUS olla KEEGI kas või ühe inimese jaoks. Et oleks SEE ÜKS, kes peaks mind tähtsaks, SEE ÜKS, kes hooliks, SEE ÜKS, kes kuulaks muresid, SEE ÜKS...

Tere tulemast kampa- mina olen ka EI KEEGI ja mulle meeldib olla EI KEEGI! Tead miks? Sest Jumal kasutab inimesi, kes arvavad, et nad on EI KEEGI-d!

Kui ma olin 14, siis ma igatsesin, et minu elus oleks inimesi, kelle jaoks olen ma KEEGI. Kui ma sain 15, sain ma selleks KEEGI-ks. Ja hea oli olla. Ma olin kutsutud igale sünnipäevapeole. Osa inimesi ei julgenud minuga rääkida, sest see, mida Jumal minuga tegi, oli nende jaoks aukartust äratav. Juhid hakaksid nägema minus potentsiaali. MIND MÄRGATI! See oli NII HEA TUNNE!

1,5 aastat tagasi toimus minu elus kokkuvarisemine, nagu sellistel puhkudel ikka toimub. Olin muutunud uhkeks, sest ma olin KEEGI. Tuletan siinkohal meelde, et uhkus oli esimene patt maailmas: ka Lucifer langes uhkuse tõttu. Ma kaotasin sõbrad, kes olid mul enne väga lähedal. Ma kaotasin kõik, mis mul oli. Ma läksin ära kirikust, sest ma polnud enam seal KEEGI. Ma lahkusin varakult teenistustelt. Ma ei rääkinud enam kellegagi. Ma hakkasin vihkama kõike oma ümber. Ma hakkasin vihkama kõike, mis oli ehe ja hea, loomulik ja puhas. See ei olnud kontrastne kukkumine, see oli aeglane protsess. Ma muutusin külmaks ja tigedaks.

Minu elu kõige hullem nädal sai alguse mu sünnipäeval. See oli nädal, kus ma ei võtnud kordagi Piiblit kätte ega lugenud seda. Ma hakkasin vihkama oma sünnipäeva (16. aprill), sest mu suhtumine sellesse oli- see on kõige neetum päev minu elus. Ma läksin 15. aprillil Facebooki ja eemaldasin oma sünnipäeva profiililt, muutsin selle nähtamatuks kõigi jaoks. Ma eemaldasin võimaluse oma seinale kirjutada. Ma vihkasin iga (välja arvatud Mari, Kadi, Ardi, Renata, Kristjan, Reni, Liisa, Erki) õnnitlust, sest need olid minu jaoks võltsid ja vastikud. Minu sees kumises lause: "Ma vihkan oma sünnipäeva. Ma vihkan oma sünnipäeva." Soovisin, et see päev oleks läbi. Ma olin oma elu sügavas kriisis... Sest ma olin taas EI KEEGI. Ma olin tige, et leidus inimesi, kellel oli vaatamata FB-st info mahavõtmist mu sünnipäev meeles. Kodus me mu sünnipäeva ei tähistanud, sest ma ei tahtnud. Seega keegi peale Renata mind ei õnnitlenud.

Teisipäeva hommikul (17.aprill), kui ma üles ärkasin, siis ütles Jumal mulle: "Ei, Regiina, sina ei vihka oma sünnipäeva. Sulle meeldib oma sünnipäeva tähistada. Sa naudid sõpradega koosolemist. Aga kurat vihkab sinu sünnipäeva. Ta vihkab päeva, mil sa sündisid, sest ta teab, mis mul sinuga plaanis on."

Mina täielikult ignoreerisin Jumalat. Kõik "kristlik" oli mulle vastik. Ma sisendasin endale taas lauset: "Ma vihkan oma sünnipäeva, ma vihkan oma sünnipäeva, ma vihkan oma sünnipäeva!" Ma ignoreerisin... kuni saabus laupäeva õhtu. Ma tundsin, et ma ei suuda ilma Jumalata. Ma ei suuda ignoreerida seda armastust, mis Tema ligiolekuga kaasneb. Küsisin endalt, et kui mina hülgan Jumala praegu, siis mis minust saab. Kas täitub minu elus kirjakoht "Siis nad hüüavad mind, aga mina ei vasta, otsivad mind, aga ei leia!" (Õp. 1:28).

Ma teadsin meest, kes olid olnud väga ustav Jumalale, kuid siis Ta teadlikult hüljanud. Jumal hoiatas, aga ta ei kuulanud, ta ei lasknud Jumalal oma südant tervendada. Läks paar aastat mööda ning see mees soovis Jumala juurde tagasi tulla. Ta hüüdis ja anus, aga Jumal ei kuulanud teda enam. Ta teadis, et tema "armuaeg" sai läbi. Ta magas oma võimaluse maha. Jumal ei lase enaga mängida. Jumal ei ole Sinu mängukann. Jumal ei lase oma au pilgata.

Sellel laupäeva õhtul istusin ma kamina ees, suutmata tuld alla teha. Proovisin 7-8 korda, panin paberit juurde, aga puud ei süttinud. Üheksandal korral ütlesin: "Jumal. Ma tean, et see on TÄIESTI jabur, aga... Mis oleks, kui see kamin oleks nagu minu süda. Kui Sina elad seal, siis süda on leekides, see tähendab tuline Sinu järele. Ma proovin veel ühe korra. Anna mulle palun uus võimalus." Siis võtsin ma kõik puud ahjust välja, osa oli natuke põlenud. Panin puud hoopis teistmoodi, panin paberit puude vahele, hingasin sügavalt sisse ja tõmbasin tikku. Puud hakkasid põlema. Kamin hakkas küdema.

Pühapäeval ärkasin hoopis teistmoodi: teadsin, et uus nädal algab minu elus uutmoodi. Leppisin Jumalaga kokku, et esmaspäeval alustan uuesti Piibli lugemist.

Alates sellest hetkest on kõik mu elus läinud teistmoodi: ma sain bioloogia ja inglise keele aastahinded, kursusehinde ja lõputunnistuse hinde "5." Klassijuhataja saatis mu nime presidendile ning kui saan hr Ilveselt kutse, siis olen oodatud presidendi vastuvõtule.

Teate, mis on veel muutunud? Ma palun Jumalat, et VÕIKSIN OLLA SEE "EI KEEGI!" Miks? Sest ma mõistan, KUI HEA on olla EI KEEGI. Sest just nimelt need EI KEEGI-d on inimesed, keda Jumal kasutab! KEEGI-d on liiga uhked selleks :)

TÄNA ÕNNISTAN MA SIND, KES SA TUNNED, ET "EI KEEGI" ON NÕME OLLA! Ära muretse- Jumal kasutab Sind!


Tuesday, April 17, 2012

Külluses elamise ohud

„... ja kojad täis kõike head, mida Sa pole täitnud, ja raiutud kaevud, mida Sa pole raiunud, viinamäed ja õlipuud, mida Sa pole istutanud – ja kui Sa oled söönud ja Su kõht on täis saanud, siis hoia, et Sa ei unusta Issandat.“ 5. Mo. 6:11-12


Üks suurimaid raskusi elus, kas meile siis meeldib seda tunnistada või mitte, on järgida Jumalat, kui kõik on hästi- sõpru on ja nendega on suhted korras, perekonnasisesed suhted samuti, raha on piisavalt, selga on kah midagi panna. Ühesõnaga, KÕIK ON HÄSTI! Olen paljudel juhtudel näinud, kuidas kristlaste suhe Jumalaga külluses jahtub. See on REAALSUS!


Ka Piibel räägib mõningatest meestest, kes elus sama etapi läbisid:

  1. AADAM: Tema on viimasel ajal mind palju mõtlema pannud. Nii ka seekord :). Täpsemalt võib seda lugu lugeda 1. Mo 3. ptk-st. Aadam elas nö täiuslikku elu täiuslikus maailmas ning omas Jumalaga täiuslikku suhet. Just sellist suhet, nagu paljud meist tänapäeval igatsevad. Tema vajadused olid täidetud, tal oli kõik olemas. Sellest hoolimata langes ta saatana valmistatud lõksu.

  2. NOA: Täpsemalt saab temast lugeda 1. Mo 9. ptk-st. Noa ja tema perekond elasid üle suure veeuputuse, kogu maailm oli nende päralt. Nende elu oli edukas, elu oli lihtne. Noa aga jõi end purju ning needis oma poja Haami.

  3. IISRAELI RAHVAS: Täpsemalt saab sellest lugeda Kohtumõistjate raamatu 2. ptk-st. Jumal oli andnud Iisraeli rahvale Tõotatud Maa- lõpuks ometi puhkus suurest ringirändamisest! Kuid nii kui vapper ja ustav Joosua suri, hakkas see rahvas teenima ja kummardama kaanani ebajumalaid.

  4. TAAVET: Täpsemalt saab sellest lugeda 2. Saamueli raamatu 11.ptk-st. Taavet valitses riiki väga hästi ning Iisrael oli maailma seisukohalt heal positsioonil nii poliitiliselt, majanduselt kui ka sõjalises mõttes. Keset õitsengut ja edu rikkus Taavet Batseebaga ning lasi ka Batseeba abikaasa tappa.

  5. SAALOMON: Täpsemalt saab lugeda sellest 1. Kuningate raamatu 11. ptk-st. Saalomoni puhul saab tõesti rääkida, et tal oli KÕIK olemas: võim, kuulsus ja tarkus. Kuid tema üliküllus oli ka põhjus, mis ta langes. Ta armastas oma paganlikke ja ebajumalaid kummardavaid abikaasasid nii palju, et ta lubas enesel ning ka Iisraeli rahval kopeerida oma jälestusväärseid riitusi.


Kuidas olla edukas Jumala silmis?

Usun, et siin on tähtis roll õpetussõnadel, mille rakendamisel elus on 2 peamist mõju: edu ja hea maine, sest paljud neist õpetavad just nimelt, mis põhjustab läbikukkumisi ning halba mainet.


OMADUSED, MIS ON EELDUSEKS HEALE REPUTATSIOONILE JA EDULE:

  1. Õiglus (Õp. 10:7; 12:3; 28:12)

  2. Vale vihkamine (Õp. 13:5)

  3. Sõnade hoolikas valimine (Õp. 17:27, 28)

  4. Tarkuse armastus (Õp. 19:8)

  5. Alandlikkus ja jumalakartus (Õp. 22:4). Jumalakartus EI tähenda, et Sa peaksid hirmu (Uuuuuu, suur Jumal, ma kardan Sind.... :O :O) tundma Jumala ees. Jumalakartus seisneb teadvustamises, kui suur on Jumal. Sa peaksid Jumala suhtes olema lugupidav.

  6. Valmisoleks patu tunnistamiseks ja sellest loobumiseks (Õp.28:13)


OMADUSED, MIS ON EELDUSEKS, KUI TAHAD HALBA MAINET NING PIDEVALT ELUS FEILIDA:

  1. Kurjus (Õp.10:7; 12:3; 28:12)

  2. Au otsimine inimestelt, see tähendab, et teed mõningaid asju selleks, et inimestes enda vastu imetlust äratada (Õp. 25:27)

  3. Viha (Õp. 26:24-26)

  4. Enese kiitmine (Õp. 27:2)

  5. Patu varjamine (Õp. 28:13)


Need on vaid mõned asjad, milled otsustasin välja tuua. Vaata üle oma süda ja oma elu samuti. Kui mõni sellest viimasest nimekirjast kuulus Sinu omaduste juurde, oleks tark meelt parandada. Piibel ei käsi Sul olla õiglane, vihata valet, valida hoolikalt sõnu, olla alandlik ja jumalakartlik või parandada isegi meelt. Sa võid olla kuri, otsida au ja imetlust teistelt inimestelt, olla täis viha, varjata oma halbu tegusid ja ennast kiita. Piibel annab Sulle valiku. Jeesuski ütles, et on 2 teed. Jumal SOOVITAB oma Sõnas arendada endas omadusi, mille tulemuseks on hea reputatsioon ja edu, sest Ta hoolib Sinust ja tahab, et võiksid elada täisväärtuslikku elu. Sa saad ju ise sellest kasu, kui järgid Jumala juhiseid. Mille jaoks siis Piibel üldse on? Eks ikka selleks, et Su elu võiks juba Maa peal olla tükike taevast. Jumal armastab Sind.


Kui kellelgi on soov, et kirjutaksin mingil teda huvitaval teemal, siis teen seda rõõmuga. Kirjuta mulle e-meili aadressil iworkforgod16@gmail.com. BLESS TEILE, kallid Sõbrad!!

Saturday, April 7, 2012

AADAM



On raske ette kujutada, mida tähendab olla esimene ja AINUKE inimene Maa peal. Üks asi on see, mida tähendab meie jaoks üksindus, teine asi on see, mida tähendas see Aadama- inimese, kes ei olnud kunagi kedagi endasugust tundnud- jaoks. Ta jäi ilma kõigest sellest, mis teeb Sind ja mind selleks, kes me oleme- tal polnud lapsepõlve, vanemaid, sõpru, perekonda. Ta pidi õppima inimeseks olemist ise. Õnneks ei lasknud Jumal tal selles olukorras kaua olla ning kinkis Aadamale ideaalse kaaslase Eeva. Nad olid terviklikud, kahjustamata.

Üks esimesi Aadama vestlusi Eevaga võis olla ilmselt Eedeni aias kehtivatest reeglitest. Enne, kui Jumal üldse Eeva lõi, oli ta andnud Aadamale kohustuse ja vastutuse Eedeni aia eest hoolitseda. Aias oli üks puu- hea ja kurja tundmise puu- millel oli piirang ning Aadam oli kohustatud Eevale sellest rääkima. Olen palju rõhutanud seda, et Jumal on džentelmen ega ole meid teinud robotiteks. Ta on andnud meile võimaluse valida Teda ning võimaluse MITTE VALIDA TEDA. Seda tegi Jumal ka Aadama ja Eevaga: Jumal andis neile valikuvõimaluse, seda võimaldas see puu ("Päeval, mil Sa sellest sööd, pead Sa surma surema." 1. Mo. 2:17).

Kristlased teavad, kuidas see lugu lõpeb. Enamus ilmselt vastab, et Aadama ja Eeva Eedeni aiast väljasaatmisega. Õige! Kuid täieliku lõpu saab see lugu ristipuul- päeval, mil Jumala KALLIS POEG lüüakse risti.

Tagasi Aadama juurde. Kes hoolega loeb, taipab, et selles loos (Eedeni aias juhtunu) tulevad välja mõned huvitavad asjaolud:

- ta on esimene zooloog, inimene, kes annab kõikidele loomadele nimed
- esimene maastikuarhitekt, hoidis aeda korras
- inimrassi esindaja
- esimene, kes oli loodud Jumala näo järele
- esimene inimene, kellel oli isiklik suhe Jumalaga

NÕRKUSED:
- vältis vastutust ja süüdistas Eevat
- puges peitu, kui sai aru, et ta oli valesti käitunud
- pigem eelistas leida vabandusi, kui tunnistada tõde (AGA EEVA ANDIS!)
- SUURIM VIGA: ühes Eevaga tõid maailma patu

ÕPPETUND TEMA ELUST:
- me ei peaks kunagi teisi süüdistama oma vigade pärast (AGA SEDA JU JUHTUB?!)
- me ei saa kunagi peitu pugeda Jumala eest
- me kõik oleme patused (kui Sa salvestad originaalkasettile filmi ja siis tuleb sinna kogemata reklaamipaus ka peale, siis nt CD-le ümbersalvestades see reklaamiklipp ei kao. See jääb, sest originaalil on see samuti olemas; samuti on meiega: oleme patused, sest originaal meist (Aadam ja Eeva) on vigane)

ÕPPETUND JUMALAST:
- Jumal on püha ja õiglane: kuigi ta armastas Aadamat ja Eevat, pidi ta nad Eedeni aiast ära saatma. Võib tekkida küsimus, kus siin õiglus on? Jumala Kuningriigis kehtivad seadused. Väljaspool neid seadusi pole õnnistust. Jumal annab inimesele võimaluse kas elada nende seaduste järele ja saada osa õnnistustest või mitte elada nende seaduste järele ja saada osa needusest ("siis pead Sa surma surema").

VÕTMESALM: "Ja Aadam vastas: "Naine, kelle Sa mulle kaasaks
andsid, tema andis mulle puust ja ma sõin." 1. Mo. 3:12. (Ärge siis unustage, et " nõnda nagu kõik inimesed surevad Aadamas, nõnda
tehakse ka kõik elavaks Kristuses" 1. Ko. 15:22)

Aadamast räägib Piibel 1. Moosese raamatus 1:26-5:5, kuid teda mainitakse ka nt 1. Ajaraamatu 1:1, Iiobi 31:33, 1. Ko. 15:22, 1. Ti.2:13-14.



Kui mina seda lugu loen, siis alati mõtlen, et mis juhtus Jumala südamega hetkel, kui Aadam ja Eeva pattu tegid. Ma pole seda kunagi mõistnud selgemini, kui siis, kui juhtusin kogemata nägema internetist vana head tuttavat Michelangelo maali. Seal kujutatakse lahutust. Võib-olla olen ma liialt dramaatiline, kuid sel hetkel teadsid nii Jumal kui Aadam, et nende suhe ei ole enam endine. Ja see kurvastas mõlemat osapoolt. Midagi on veel mu sees, mida ma ei oska elektroonilisele paberile panna. Aga las see siis jääb.

Thursday, April 5, 2012

MINA OLEN KRISTUSE SÕDUR


Järgnev katkend on pärit raamatust "Jeesus-friigid." (TÄPSUSTUSEKS: Jeesus-friigid on inimesed, kes on otsustanud pigem kannatada ja surra, kui salata Jeesust ja Tema tööd)

ROY PONTOH:iNDONEESIAS 1999. AASTAL:

Teismelised kuulsid, kuidas hüüded ja laul jõudsid üha lähemale. Vanem poiss vaatas rahutult oma sõbrale otsa. "Moslemid tulevad. Peidame väiksemad ära," ütles ta. Tema juhtnööride kohaselt aitasid teised väiksematel lastel leida peidupaiku naabruses asuvates hoonetes. Viimaks peitsid nad ennast ära.

Oli jaanuar ja hulk kristlikke lapsi ja teismelisi oli kogunenud Indoneesias Ambonis asuva Pattimura Ülikooli territooriumil toimuvasse Piiblilaagrisse. Kui laager oli läbi, viisid autod heatujulised lapsed tagasi nende kodudesse. Paraku ei jätkunud kõikide laste jaoks autosid.

Mecky Saynyakit ja veel kolm kristlikku meest läksid Wakali külla täiendavat transporti otsima. Aga nad polnud veel tagasi jõudnud.

Lapsed ootasid, et neid koju viidaks, kuid nad ei teadnud, et teel külla ründas mehi moslemite jõuk ja tiris nad autodest välja tee peale. Mecky ja veel üks mees tapeti. Kahel mehel õnnestus põgeneda.

Varsti jõudis jõuk ülikooli juurde. Nad leidsid noored üles ning sundisid neid peidupaigast välja tulema.

Roy Pontoh sunniti samuti peidupaigast välja tulema ja pandi jõugu ette seisma. "Ütle oma Jeesusest lahti või me tapame su ära!" ähvardati teda. Roy oli väga hirmunud. Hoolimata hirmuvärinatest vastas poiss: "Ma olen Kristuse sõdur!"

Seepeale sihtis üks ründaja teda mõõgaga kõhtu. Mõõk lõi Royl Piibli käest ning purustas selle. Järgmine mõõgahoop tappis.


Selles raamatus on võimsaid lugusid palju rohkem,mistõttu soovitan KINDLASTI see raamat endale osta!! See katkend oli eesmärgiga Sinus tekitada uudishimu :D ÜLIHEA RAAMAT ÜLIJULGUSTAVATE TUNNISTUSTEGA!

Teisalt paneb see raamat mind mõtlema: kas JEESUS on minu elus kõige tähtsam? Clive Staples Lewiski on öelnud, et me ei tea enne, mil määral me tegelikult midagi usume, kui see muutub elu ja surma küsimuseks. Ma loodan, et päeval, kui minu saatus ühtib selle raamatu tegelaste saatusega, siis olen rajanud oma koja kaljule, mitte liivale! Teine küsimus, mis tekkis, oli: KAS NAD SIIS EI KARTNUD? Sellele küsimusele leiame vastuse Piiblist:

"Kartust ei ole armastuses, vaid täieline armastus ajab kartuse välja." 1.Johannese 4:18

KONY



Tere, KALLID!!!

TÄIEGA LAHE on olla kristlane!!!!! Veendun selles iga päev üha enam ja enam. Vahel on naljakas käia keset tänavat naerunägu peas, sest mõni võib arvata, et olen tõsiselt pooletoobine. AGA NII HEA ON OLLA ÕNNELIK! See on minu arvates selgeks tõestuseks, et Jumal MUUDAB inimesi ÕNNELIKUKS.

Viimasel ajal on kõnealuseks teemaks olnud suuresti KONY. Kes ei tea, teen lühikese tutvustuse: Joseph Kony on ugandalane, kes nimetab end kristlaseks ning ütleb, et see, mida ta teeb, on Jumala auks. Mida Kony teeb? Erinevate internetiallikate põhjal võib öelda, et ta röövinud hinnanguliselt 66 000 last, kes on sunnitud võitlema Issanda Vastupanuarmee (Lord's Resistance Army, LRA) nimelise liikumise rivides. Delfi uudiste andmetel on liikumise eesmärk asutada Põhja-Ugandasse riik, mis rajaneks piibli kümnel käsul. Liikumine on pannud Ugandas toime arvukalt inimõiguste rikkumisi ja massimõrvu, vägistamisi, inimeste tükeldamisi ja piinamisi.

Praeguseks on Kony üks tagaotsitavamai inimesi maailmas. Minul kui kristlasel on raske lugeda sellistest asjadest. Ma ei mõista Konyt. Kui ta väidab enese olevat kristlase, siis miks ta eksib Piibli ühe suurima väljakutse (just nimelt VÄLJAKUTSE) vastu: ARMASTADA INIMESI NAGU JEESUS SEDA TEGI! Kony on rühmituses, mille tegevuse tagajärjel on tapetud meeletu hulk inimesi. Vägivallaaktid seejuures on VÄGA JÕHKRAD! Kus peegeldub Kony elus see armastus, mida Jeesus meile õpetas??? Kristlase võid tunda ära tema armastuse põhjal, millega ta teisi inimesi armastab.

Mu klassivend tegi temast powerpoint-esitluse. Mari lisas minu arvates väga õige kommentaari: kui Kony väidab, et ta lähtub 10 käsust, siis miks ta nii räigelt eksib nt 1 vastu- Ära tapa!?

Kui mõni arvab, et sõda sellisel viisil, nagu Kony seda teostab, on õige, siis esitaksin Sulle küsimuse: miks ristisõjad minevikus sel juhul ei toonud lahendust maailma probleemidele? Jumalat viidi MÕÕGAGA.

Jumal ei ole kunagi asja nii ette näinud/määranud olema. MITTE KEEGI ei saa SUNDIDA teist inimest Jumalat armastama, sest Jumal ei ole loonud meid robotiteks. Jumal on džentelmen. Ta andis meile valikuvõimaluse: sama põhimõte on kehtinud ju aegade algusest, sest ega asjata pannud Jumal hea ja kurja tundmise puu keset Eedeni aeda. Ta andis ka Aadamale ja Eevale valikuvõimaluse. Võimalus Teda mitte valida.

Kony meetod ei toimi: see ei ole viis näitamaks Jumala armastust. Inimeste mõrvamine ja vägistamine ei ole armastus! Ainuke, kes on inimeluvaenuline, on kurat. Ja teod, mis inimvaenulikud, on inspireeritud kuradist, KINDLASTI MITTE Jumalast.

Piibel ütleb, et armastus hellitab, ei ole kade, ei kelgi, ei hoople, ei käitu näotult, ei otsi omakasu... Kas see on selle armastuse moodi, mida Kony propageerib, tappes laste vanemad ning seejärel värbates vanematud lapsed armeese? Vastus on EI.

Kuigi rahvusvaheline meedia on Kony tembeldanud kurjategijaks, ei taha mina olla kohtumõistjaks. ONLY GOD CAN JUDGE HIM.

Tuesday, April 3, 2012

BIBLE STUDY


Olen alati olnud arvamusel, et Piibli lugemine on VÄGA OLULINE. Samas pole eriti kasu, kui Sa omad nt talvejopet, puhastad seda, hoolitsed selle eest, kuid see, mille jaoks see algselt mõeldud on- talvel kandmiseks, et soe oleks- Sa seda ei kasuta. Seega, kui Sa vaid loed Piiblit, siis tee TÄNA oma elus korrektuure ja kasuta seda sellel viisil, milleks see on loodud!

Olen kindel, et Piibel ei ole lihtsalt juturaamat. See on armastuskiri. Armastuskiri SINULE! Seal on kirjas see, mida Jumal Sinust mõtleb, Sinust arvab... Ta õpetab Sind, kuidas toimida erinevates olukordades nii, et Sina sellest olukorrast kõige suuremat kasu saaksid. Piibel on armastuskiri juhistega. :D

Nüüd aga postituse PEAMÕTTENI: Vilja kasvamiseks ei piisa seemnete olemasolust, sest seemned tuleb külvata, et midagi lõigata oleks! Sama on ka Jumala Sõnaga- selleks, et Sa maksimaalselt selleks kasu saaksid lõigata, tuleb Piiblisse tõsiselt süveneda. Võibolla Sa küsid, kuidas.

Mina, Gertu ja Madli saime täna vahetunnis kokku. Olime eelnevalt kokku leppinud, et loeme läbi Markuse 11.peatüki ja siis arutame selle üle. Aluseks oli 3 küsimust:

1. Mida ma õpin selles peatükis JUMALA kohta? (J)
2. Mida ma õpin selles peatükis INIMESE kohta? (I)
3. Mis on selles peatükis oluline MINU jaoks? (M) Milline kirjakoht Sind kõige rohkem puudutas?

JIM on tore poiss. Aga veel parem on, see on lihtne lühend, mis jääb kergesti meelde! Võta endale eraldi vihik ja hakka oma loetavat peatükki iga päev nende 3 küsimuse põhjal analüüsima! Alusta täna! Usu mind, Sa hakkad nägema Piiblit ehk Jumala Sõna hoopis uues dimensioonis! Minu puhul see toimis!

"Õnnis on inimene, kes ei käi õelate nõu järgi ega seisa patuste tee peal ega istu pilkajate killas, vaid kel on hea meel Jehoova käsuõpetusest ja kes uurib ta käsuõpetust ööd ja päevad!"
(Ps. 1: 1-2)