Thursday, April 5, 2012

KONY



Tere, KALLID!!!

TÄIEGA LAHE on olla kristlane!!!!! Veendun selles iga päev üha enam ja enam. Vahel on naljakas käia keset tänavat naerunägu peas, sest mõni võib arvata, et olen tõsiselt pooletoobine. AGA NII HEA ON OLLA ÕNNELIK! See on minu arvates selgeks tõestuseks, et Jumal MUUDAB inimesi ÕNNELIKUKS.

Viimasel ajal on kõnealuseks teemaks olnud suuresti KONY. Kes ei tea, teen lühikese tutvustuse: Joseph Kony on ugandalane, kes nimetab end kristlaseks ning ütleb, et see, mida ta teeb, on Jumala auks. Mida Kony teeb? Erinevate internetiallikate põhjal võib öelda, et ta röövinud hinnanguliselt 66 000 last, kes on sunnitud võitlema Issanda Vastupanuarmee (Lord's Resistance Army, LRA) nimelise liikumise rivides. Delfi uudiste andmetel on liikumise eesmärk asutada Põhja-Ugandasse riik, mis rajaneks piibli kümnel käsul. Liikumine on pannud Ugandas toime arvukalt inimõiguste rikkumisi ja massimõrvu, vägistamisi, inimeste tükeldamisi ja piinamisi.

Praeguseks on Kony üks tagaotsitavamai inimesi maailmas. Minul kui kristlasel on raske lugeda sellistest asjadest. Ma ei mõista Konyt. Kui ta väidab enese olevat kristlase, siis miks ta eksib Piibli ühe suurima väljakutse (just nimelt VÄLJAKUTSE) vastu: ARMASTADA INIMESI NAGU JEESUS SEDA TEGI! Kony on rühmituses, mille tegevuse tagajärjel on tapetud meeletu hulk inimesi. Vägivallaaktid seejuures on VÄGA JÕHKRAD! Kus peegeldub Kony elus see armastus, mida Jeesus meile õpetas??? Kristlase võid tunda ära tema armastuse põhjal, millega ta teisi inimesi armastab.

Mu klassivend tegi temast powerpoint-esitluse. Mari lisas minu arvates väga õige kommentaari: kui Kony väidab, et ta lähtub 10 käsust, siis miks ta nii räigelt eksib nt 1 vastu- Ära tapa!?

Kui mõni arvab, et sõda sellisel viisil, nagu Kony seda teostab, on õige, siis esitaksin Sulle küsimuse: miks ristisõjad minevikus sel juhul ei toonud lahendust maailma probleemidele? Jumalat viidi MÕÕGAGA.

Jumal ei ole kunagi asja nii ette näinud/määranud olema. MITTE KEEGI ei saa SUNDIDA teist inimest Jumalat armastama, sest Jumal ei ole loonud meid robotiteks. Jumal on džentelmen. Ta andis meile valikuvõimaluse: sama põhimõte on kehtinud ju aegade algusest, sest ega asjata pannud Jumal hea ja kurja tundmise puu keset Eedeni aeda. Ta andis ka Aadamale ja Eevale valikuvõimaluse. Võimalus Teda mitte valida.

Kony meetod ei toimi: see ei ole viis näitamaks Jumala armastust. Inimeste mõrvamine ja vägistamine ei ole armastus! Ainuke, kes on inimeluvaenuline, on kurat. Ja teod, mis inimvaenulikud, on inspireeritud kuradist, KINDLASTI MITTE Jumalast.

Piibel ütleb, et armastus hellitab, ei ole kade, ei kelgi, ei hoople, ei käitu näotult, ei otsi omakasu... Kas see on selle armastuse moodi, mida Kony propageerib, tappes laste vanemad ning seejärel värbates vanematud lapsed armeese? Vastus on EI.

Kuigi rahvusvaheline meedia on Kony tembeldanud kurjategijaks, ei taha mina olla kohtumõistjaks. ONLY GOD CAN JUDGE HIM.